17.8.2021. 16:23
0
Voditeljicu BBC-ja usred emisije uživo nazvao glasnogovornik talibana
Voditeljica BBC-ja Yalda Hakim, porijeklom iz Afganistana, za vrijeme izvještavanja uživo iznenada je primila poziv od talibanskog glasnogovornika Suhaila Shaheena, nakon što je ta ista grupa srušila afganistansku vladu.

Shaheen je voditeljicu nazvao na mobitel dok je vodila intervju, a iako je na početku bilu u šoku, brzo ga je stavila na zvučnik i počela ispitivati o događanjima u Afganistanu, prenosi The Sun.

Nakon što je potvrdio da je može čuti, Shaheen je započeo govor u kojem je obećao mir u ratom razorenoj zemlji. “Stanovnici Afganistana u Kabulu, njihova imanja i njihovi životi su sigurni. Nikome se nećemo osvetiti. Sluge smo naroda i ove zemlje”, rekao je.

Ipak, nije isključio “mogućnost javnog pogubljenja i kazni u obliku amputacija. “Ne to sada reći, to ovisi o sucima i zakonima. Suci će biti imenovani prema zakonu buduće vlade”, rekao je glasnogovornik talivana.

Potvrdio je da će se zemlja vratiti ekstremnoj verziji islamskog šerijatskog zakona: Naravno, želimo islamsku vladu, no poštivat ćemo prava žena i dopustiti im pristup obrazovanju”.

Voditeljicu Yaldu Hakim pohvalili su kolege i ljudi na društvenim mrežama jer je uspjela zadržati prisebnost.




(Admir Oručević)

KabulRat
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.