26.4.2023. 14:59
2
RTS se oglasio o Dodikovom vrijeđanju porodice Đoković: "Grubim tehničkim propustom iz sistema ilegalno je izašao snimak dijela neformalnog razgovora"
Radio-televizija Srbije se oglasila povodom objavljivanja snimka tokom neformalnog dijela razgovora u kojem predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik vrijeđa porodicu Đoković.

U saopćenju se navodi kako su se zbog "curenja" snimka u javnost već obratili policiji.

"Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dijela  neformalnog razgovora pred početak emisije 'Oko', 25. aprila. RTS je pozvao Odjeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbjednosno informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospio u javnost.

Cijeli signal je u cjelini bio propušten i Radio televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske.

Radio televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavijesti javnost", navodi se u službenom saopćenju RTS-a.

Podsjećamo da se maločas i sam Dodik oglasio, te kazao da je porodica Đoković časna.

"Gostujući u sinoćnjoj emisiji 'Oko' RTS-a iznio sam svoj stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao i uvijek. Moj odnos prema voditelju emisije (Gorislav) Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja. Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjima od onog dijela Srbije koja ne može da im oprosti uspjeh", istakao je Dodik.

Dodik dalje navodi da se iz dijela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je dio kratkog razgovora sa voditeljom Papićem pred sami početak snimanja emisije, jasno vidi da govori o pojedinim članovima tima koji nisu bili na visini zadatka, ni u pripremi ni u toku turnira.

"Žao mi je što sam ovim povodom doživio razočarenje u RTS. Nastaviću da poštujem i uvažavam uspjeh neponovljivog Novaka Đokovića i da kao i do sada poštujem i cijenim njegovu porodicu. Završićemo sve dogovore u vezi sa turnirom 'Srpska open'. Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci. Izvinjavam se ako je spekultivni prikaz na mrežama povrijedio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da vjerujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čovjeka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspjeh u svemu", poručio je Dodik.

On je naveo da će u njemu uvijek imati prijatelja i poštovaoca, i da taj njegov odnos prema porodici Đoković neće moći da ugroze nikakva podmetanja i medijski neprofesionalizam.

"RTS je izgubila nekoga koji je, nažalost, mislio da ima nade za profesionalizam u medijima", zaključio je predsjednik Republike Srpske.

Zanimljivu teoriju je imao i urednik banjalučke Buke Aleksandar Trifunović.

"Ovaj video je sinoć pušten kao poruka Dodiku da više nema isti tretman u Srbiji kao do sada, u emisiji i sa voditeljem s kojim se osjeća komotno i opušteno. Voditelj nije “kriv”, bez Vučića ovaj video nije mogao izaci sa RTS. Rekao bih da je ovo tek početak, da je prividna ljubav o kojoj govorim godinama potpuno pukla. 

Način na koji je video objavljen je proizvod loše namjere, ali Dodik mora misliti o tome šta priča i da je samo njegova neotesanost krivac za ovo, niko drugi. Ali kad je već tu, informacija koju smo saznali na ovaj nacin o Srpska open pretpostavlja interes javnosti je da se sazna o čemu govori. 

Pogotovo što je Dodik funkcioner koji je kontrolisao troškove turnira i obavještavao nas revnosno preko twitera da je suma sa 20 porasla na preko 50 miliona maraka, sada je prilika i obaveza da se organizatori oglase i kažu ko je šta i koliko platio, i to je dio koji se tiče Đokovića, jedno je ljubav prema teniseru Đokoviću i dobroj organizaciji turnira, a potpuno drugo činjenica da smo svi mi koji plaćamo porez u RS finansirali našim novcem ovaj turnir i da imamo pravo i obavezu da saznamo kako su trošene", napisao je na društvenim mrežama Trifunović.

Otac Novaka Đokovića, Srđan nije imao komentar na ovaj ispad Milorada Dodika. 

Srbijanski advokat Čedomir Stojković je na Twitteru uz podijeljeni snimak napisao: 

"Ko sa Dodikom, putinovim pudlicom, tikve sadi, o glavu mu se lupaju."

 

 

(Ajdin B.)

 
2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.