22.11.2023. 17:20
0
Ekskluzivno prikazivanje serije "Znam kako dišeš" na HBO Max platformi
Nova domaća serija „Znam kako dišeš“ kreatora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, nastala u produkciji BH ContentLab platforme BH Telecoma i Deblokade, ekskluzivno će biti prikazana 23. novembra na HBO Max streaming platformi.

Korisnicima HBO Max platforme bit će dostupne prve dvije epizode, a u narednom periodu planirano je emitovanje svih šest epizoda serije koja je zasigurno jedan od uspješnijih projekata iz Adria regije.

„Znam kako dišeš“ je prva serija sa ovih prostora koja je svjetsku premijeru doživjela na ovogodišnjem izdanju prestižnog Venecija Film Festivala, a ujedno je i prva serija pod distribucijom Beta Film GmbH. 

Bh. serija nastala u okviru BH ContentLaba je dobila sjajne kritike i izazvala veliki interes svjetskih platformi i TV stanica za njeno prikazivanje. 

Saradnja BH Telecoma sa njemačkim globalnim distributerom Beta Film GmbH otvara vrata svjetskog tržišta, posebno imajući u vidu činjenicu da se serije ovog distributera emituju na platformama poput HBO-a. U posljednje dvije godine BH Telecom je uložio 10 miliona u razvoj filmske industrije u Bosni i Hercegovini.

Serija „Znam kako dišeš“ u šest epizoda prati rad tužiteljice Nevene Murtezić čiji je zadatak da istraži slučaj samoubistva dječaka, istovremeno se suočavajući sa svojim ličnim problemima koji se isprepliću sa istragom. Nevena (Jasna Đuričić) je samohrana majka tinejdžera Dine (Lazar Dragojević) i konstantno je pod pritiskom politike i javnosti, a slučaj samoubistva maloljetnika pokrenuo je lavinu događaja u njenom privatnom životu.  

Smještena u urbani milje današnjeg Sarajeva, serija kroz tužilačke istrage i porodične priče postavlja izuzetno bitna pitanja: Koliko vjerujemo svojoj djeci i koliko ih poznajemo? Da li su naša djeca drugačija od nas i naših sistema vrijednosti? Da li poznajemo svoje voljene onako dobro kako to mislimo? 

Kroz šest epizoda serije duboko se zaranja u razlike stvorene klasnim podjelama i izvanredno istražuju tragedije proizašle iz duboko ukorijenjenih nejednakosti u društvu, a glavne uloge u ovoj domaćoj drami igraju višestruko nagrađivana glumica Jasna Đuričić i mladi glumac Lazar Dragojević. Osim njih, uloge u seriji igraju i Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Jelena Kordić Kuret, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Kemal Rizvanović, Dino Bajrović, Lana Stanišić.

Seriju „Znam kako dišeš“ gledatelji mogu pratiti i na TV kanalu MY TV, dostupnom na Moja TV platformi, nedjeljom od 20:30 sati. Emitovana epizoda serije može se pogledati i u repriznom terminu, ponedjeljkom u 19:30 sati.

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.