27.11.2015. 19:41
0
Damir Džumhur: Novak Đoković dolazi u Sarajevo
Najbolji teniser naše zemlje, Damir Džumhur, rekao je da je načelno dogovoren egzibicioni meč njega i Novaka Đokovića u Sarajevu, prenose Nezavisne novine.

Piše: Haris Ahbabović

"Sa Đokovićem sam često u kontaktu i ovu priliku koristim kako bih mu još jednom čestitao na sjajnoj sezoni, koju je završio trijumfom na Mastersu. Nekoliko puta smo pričali o mogućnosti odigravanja egzibicionog meča u Sarajevu, na što je on već pristao. Međutim, Novak je veoma zauzet i to treba poštovati, posebno jer se u 2015. godini oženio, dobio dijete i još mnogo toga. Meč će se vjerovatno odigrati, ali kada bude malo više vremena. Najbitnije je da postoji volja i da se održava kontakt s njim. Njegova želja je velika i meč će se sigurno desiti, ali termin još nije poznat", kazao je Džumhur.

"Iza mene je izuzetno uspješna godina. Probio sam barijeru zvanu Top 100 i igrao sam na Wimbledonu, Roland Garrosu, US Openu i stekao sam neprocjenjivo iskustvo. Žrijeb ili sudbina, kako god hoćete, htjela je da se na dva GS turnira susretnem s Rogerom Federerom, što je veliko iskustvo za mene, jer sam mogao da provjerim svoje sposobnosti. Preda mnom je još mnogo rada, odricanja i sticanja iskustva, koje je zapravo i najdragocjenije u ovom sportu. Zadovoljan sam činjenicom da sam dokazao sebi, ali i drugima koliko zapravo mogu", rekao je Džumhur u razgovoru za "Nezavisne novine".

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.