9.7.2016. 19:52
0
Williams: Bilo je teško ne misliti o izjednačavanju sa Steffi Graf
Prva teniserka svijeta Amerikanka Serena Williams dostigla je Njemicu Steffi Graf sa 22. osvojenim Grand Slam turnirom nakon što je sedmi je put slavila u Wimbledonu.

- Bilo je jako teško ne razmišljati od izjednačavanju s Graf. Ove sam godine već imala dva pokušaja, ali sam gubila od velikih protivnica. No, zato je ova pobjeda još slađa jer znam koliko sam naporno radila za nju - izjavila je Serena Williams, prenosi HRT.

Do pobjede protiv Kerber Serena je stigla sjajnim servisom, tokom meča bila je suočena sa samo jednom break-loptom, koju je spasila, a osvojila je 38 od 43 poena nakon ubačenog prvog servisa.

S druge strane, Kerber je pokleknula po jednom u svakom setu na svom servisu, u prvom setu kod vodstva Amerikanke od 6:5, a u drugom kod rezultata 4:3 za Serenu Williams.

Ispred mlađe sestre Willaims i Graf po broju osvojenih Grand Slam naslova je samo Australka Margaret Court, koja je 24 puta slavila.

(FENA) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.