22.8.2016. 12:44
0
Čilić osvojio prvi Master u karijeri, pobijedivši Murraya
Marin Čilić osvojio je prvi Masters u karijeri! Prvog nositelja i drugog tenisera svijeta Andyja Murrayja u finalu Cincinattija pobijedio je sa 6:4, 7:5.

Prvi set Čilić je nakon nesigurnog početka odigrao fenomenalno i s dva breaka stigao do nedostižne prednosti. U 11. gemu drugog seta najbolji hrvatski teniser je stigao do tri vezane break-lopte, na drugoj je imao nevjerovatan promašaj, ali nije pao već je izborio novu break-loptu i napravio odlučujući break.

Odservirao je sedam asova, osvojio 82 posto poena na prvi servis i iskoristio tri od osam break-lopti.

Čiliću je ovo 15. titula u karijeri i druga najvažnija nakon što je 2014. godine iznenadio teniski svijet osvajanjem US Opena. Ovo mu je i prva titula ove sezone, a do nje je stigao mjesec dana nakon što je prekinuo saradnju s Goranom Ivaniševićem s kojim je godinama sarađivao. 

Sjajnom sedmicom u SAD-u Čilić se vratio u TOP 10 i na novoj ljestvici je deveti teniser svijeta, te ostaje u borbi za plasman na završni turnir osam najboljih.

U Cincinattiju je prekinuo nevjerovatan niz Andyja Murrayja koji je do ovog meča imao 22 pobjede u nizu, te četiri osvojena turnira. Zaustavio je Murrayja na putu ka 40. tituli u karijeri, piše Index. 

Ujedno je Čilić prekinuo niz i od 19 Mastersa koja su osvajali Murray, Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.