17.10.2016. 18:13
0
Zbog ovih poteza je suspendovan problematični Nick Kyrgios
Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) suspendovala je tenisera Nicka Kyrgiosa na najmanje tri sedmice uz kaznu od 25.000 dolara zbog ponašanja suprotnog integritetu igre, javlja Anadolu Agency (AA).

Odluka je objavljena u ponedjeljak nakon istrage o ponašanju australijskog tenisera tokom poraza u drugom kolu Mastersa u Shangaiu od Mische Zvereva.

Kyrgios je već bio kažnjen sa 16.500 dolara zbog nesportskog ponašanja, neigranja u punom kapacitetu i vrijeđanja gledatelja.

Iz ATP-a je saopćeno kako će 21-godišnji Kyrgios biti suspendovan osam sedmica, do 15. januara, dan prije početka Australian Opena. Kazna će mu biti smanjena na tri sedmice ako pristane na tretman pod vodstvom sportskog psihologa ili sličan tretman koji odobri ATP. U tom slučaju na teren bi se vratio 7. novembra. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.