28.5.2017. 15:29
0
Kerber eliminirana, Kvitova u drugom kolu Roland Garrosa
Čehinja Petra Kvitova plasirala se u drugo kolo grand slam turnira u Parizu. U prvom kolu Roland Garrosa Kvitova je savladala Amerikanku Juliu Boserup sa 6:3 i 6:2.

Čehinji je to bio prvi nastup nakon što ju je u decembru 2016. godine u njenoj kući muškarac lopov napao nožem, zbog čega je morala obaviti operaciju lijeve ruke.  

Nastup na Roland Garrosu je potvrdila u petak. 

- Nisam imala mnogo vremena za trening, tek par sedmica, ali zadovoljna sam - rekla je dvostuka osvajačica Wimbledona. 

Iznenađenje je pripredila ruska teniserka Jekaterina Makarova koja je u prvom kolu izbacila prvu igračicu svijeta, Njemicu Angelique Kerber. Makarova je slavila sa 6:2 i 6:2.
 
Kerber je postala prva najbolja teniserka svijeta koja je ispala u prvom kolu turnira u Parizu.

Do sada su svojevrsni rekord držale Belgijanka Justine Henin iz 2004. i Serena Williams iz 2014. godine, a obje su bile druge igračice svijeta kada su ispale u prvom kolu Roland Garrosa.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.