30.9.2017. 19:50
0
Toni Nadal: Nadam se da Džumhur više neće pobijediti Nadala
U organizaciji Svjetske asocijacije teniskih trenera (GPTCA) i Teniskog saveza Bosne i Hercegovine (TSBiH) u Olimpijskom centru Zetra u toku je međunarodni kurs za teniske trenere.

Trodnevni kurs, koji se završava u nedjelju, prati više od 80 trenera, a među predavačima su Toni Nadal, trener svjetskog reketa broj jedan Rafaela Nadala, predsjednik GPTCA Alberto Castellani, te argentinski stručnjak Patricio Remondeugui.

Na današnjoj press konferenciji direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić kazao je, da je savez od ove godine ima potpisan ugovor sa udruženejm GPTCA, za organizaciju  međunarodnog kursa, te da će na taj način treneri u BiH i još iz devet  zemlja imati priliku da se educiraju u dobiju ATP certifikate. 

Predsjednik  GPTCA Castellani kazao je, da je ovo već treća godine kako se organizira   kurs u BiH, a da je prva koja je u saradnji sa TSBiH.

- Asocijacija GPTCA je spremna da pomogne BiH i TSBIH u svakom mogućem pogledu. Naši članovi su najbolji treneri svijeta, tako da možemo i želimo da pomognemo TS BiH. Želio bih da istaknem izuzetno dobar rad TSBiH. U Davis Cupu reprezentacija BiH je u Prvoj grupi i vide se rezultati tog rada. Također, Damir Džumhur je prošle sedmice osvojio ATP titulu, a jučer je pobijedio igrača koji je top 10 svijetu. BiH je mala zemlja s nekoliko miliona stanovnika, a ima tri igrača među top 200, što je izuzetno veliki uspjeh - kazao je Castellani.

Trenerska zvijezda Toni Nadal izjavio je, da je na kursu pokušao da prenese svoje znanje i iskustvo.

- Dugo godina sam u profesionalnom tenisu kao trener i u datom trenutku sam počeo da shvatam šta sam na početku radio dobro i loše. Sva ta moja iskustva sam pokušao na ovom kursu da prenesem svim polaznicima. Treneri su na kursu pokazali puno interesa. Shvatio sam da je to jako dobro za napredak tenisa ovdje. Ono što je  najvažnije u svemu da ljudi, koji rade ovaj posao, pokazuju interes, da se trude da napreduju. Nadam se da će BiH vrlo brzo postati sila u tenisu. Vaš Džumhur je  već jednom pobijedio Rafaela Nadala, nadam se to više neće desiti - kazao je stric slavnog tenisera.   

Osim učesnika iz BiH, edukaciji prisustvuju treneri iz Irana, Latvije, Austrije, Italije, Tunisa, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije, koji će na kraju dobiti certifikate sa ATP pečatom.

Globalna asocijacija teniskih trenera - GPTCA osnovana je 2010.godine sa ciljem edukacije i obuke profesionalnih teniskih trenera širom svijeta, a djeluje u preko 40 zemalja.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.