14.10.2017. 12:00
0
Sharapova u prvom finalu po povratku na Tour
U finalu WTA turnira teniserki u Tianjinu igrat će Ruskinja Marija Šarapova i Bjeloruskinja Arina Sabalenka.

Za 30-godišnju Sharapovu ovo će biti prvi nastup u finalu nekog WTA turnira po povratku na Tour nakon što je morala odslužiti devetomjesečnu suspenziju zbog pozitivnog dopinškog nalaza na tijekom prošlogodišnjeg Australian Opena. Bivšoj prvoj igračici svijeta kazna je istekla u maju ove godine, no sve do Tianjina nije imala zapaženijih rezultata.

Uoči nastupa na ovom turniru Šarapova je zauzimala 86. mjesto na WTA ljestvici, a u polufinalu je nadigrala braniteljicu naslova Kineskinju Peng Shuai sa 6-3, 6-1.

Mlada, 19-godišnja Sabalenka je do svog prvog WTA finala u karijeri stigla uvjerljivom 6-1, 6-3 pobjedom protiv iskusne Talijanke Sare Errani u polufinalu. Sabalenka je trenutačno 102. igračica svijeta, a najbolji dosadašnji plasman bilo joj je 101. mjesto ranije ovoga mjeseca.

REZULTATI POLUFINALA:

Marija Šarapova (Rus) - Peng Shuai (Kina/3) 6-3, 6-1

Arina Sabalenka (Bje) - Sara Errani (Ita) 6-1, 6-3


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.