27.10.2017. 11:30
0
Martina Hingis najavila kraj karijere
Švicarska teniserka Martina Hingis na završnom turniru najboljih ženskih dublova, na kojem se s Kineskinjom Chan Yung-Jan već plasirala u polufinale, najavila je da je će taj turnir biti njen posljednji i da ća će nakon 23 godine završiti svoj sportski put.

Švicarkinja, pobjednica pet Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, duže vrijeme nastupa samo na turnirima dublova, gdje skuplja naslov za naslovom. Ove godine osvojila je devet, a ukupno 64 turnira. Na Grand Slam turnirima osvojila je 13 titula, od kojih sedam u mješovitim dublovima.

- Na mogu vjerovati da su od mog debija prošle 23 godine. Nažalost došlo je vrijeme za oproštaj, moj zadnji meč će biti ovdje u Singapuru. Tenis je bio uvijek moja strast, zahvalna sam na svim izazovima, mogućnostima, prijateljstvima i odnosima koje mi je ponudio. Ali to neće biti kraj. Povijest pokazuje da ne mogu dugo bez tenisa. Vidjet ću koju ću igrati ulogu u tenisu u budućnosti - kazala je Švicarkinja, koja se već nekoliko puta opraštala od tenisa zbog zdravstvenih problema, ali se uvijek vraćala - prvi put 2003. zatim 2007., a posljednji put u 2013. godini.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.