11.1.2018. 10:05
0
Nastup Damira Džumhura na Australian Openu upitan zbog povrede
Najbolji teniser BiH Damir Džumhur zbog povrede zadnje lože morao je predati meč protiv Alexa de Minaura na ATP turniru u Sidneju i povući se iz konkurencije dublova.

Njegova povreda upalila je crveni alarm s obzirom da naredne sedmice u Melburnu počinje prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open na kojem naš igrač ima status 28. nositelja turnira.

- Odradio sam ultrazvuk. Hvala Bogu ništa nije pokidano, postoji malo nategnuće, što je odlično, ali opet zadnja loža je jako komplikovana i moram se paziti.

Pitanje je da li imam vremena da do ponedjeljka budem 100 posto spreman, ali postoji mogućnost da budem. Radimo non stop terapije i sve što je potrebno – kazao je naš najbolji teniser.

Eventualni izostanak Damira Džumhura značio bi da BiH na prvom velikom turniru nove sezone neće imati nijednog tenisera, jer Mirza Bašić, Aldin Šetkić i Tomislav Brkić nisu uspjeli proći kvalifikacije. 


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.