8.6.2018. 20:53
0
''Nakon 2005. nisam vjerovao da ću više ikada stići do borbe za trofej''
Rafael Nadal će 11. put u Parizu igrati za trofej Roland Garrosa

Španski teniser je pobijedio Del Potra i imat će šansu u nedjelju da stigne do 11. trofeja na najvećem turniru na šljaci.

“Veoma sam sretan što sam ponovo u finalu na Roland Garrosu. Za mene je to nevjerovatno. Nemoguće je stići ovdje bez napornog rada i prolazeći kroz teške momente.”, kazao je Rafael Nadal.

“Morate i da budete fokusirani i zadržite strast da pobjeđujete kako biste 11 godina išli do kraja. Nisam to mogao ni da sanjam 2005. kada sam odigrao prvo finale, tada nisam vjerovao ni da ću još jednom stići do borbe za trofej.”

Nadal je do 11. finala stigao sa samo jednim izgubljenim mečom i to u najvećem ispitu protiv Schwartzmana kojeg je savladao poslije skoro četiri sata.

Sada ga čeka Dominic Thiem, koji je prvi put u borbi za grand slam trofej, prenosiCDM.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.