30.6.2018. 10:03
0
Damir Džumhur danas igra finale ATP turnira u Antaliji protiv Adriana Mannarina
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas igra finalni meč ATP turnira u Antaliji. Protivnik mu je prvi nosilac i 24. igrač na ATP listi, Adrian Mannarino.

Francuz je prošle godine igrao finale u Antaliji, ali je poražen od Japanca Yuichija Sugite. Dosad nije osvajao titule iako je igrao četiri finala.

S druge strane, 26-godišnji Džumhur igra četvrto finale u karijeri i ima priliku da osvojiti treću ATP titulu, ali prvu na travi. Sarajlija igra sve bolje na ovoj podlozi što ohrabruje uoči nastupa na trećem Grand slam turniru u Wimbledonu.

- Ovo finale mi je značajno i zbog Wimbledona, ali i zbog poena da sebi olakšam onaj drugi dio sezone u kojem branim više poena. Želim u finalu da pokažem koliko mogu. Već sam napravio odličan rezultat i šta god da se dogodi ne mogu sebi zamjeriti - kazao je Džumhur nakon jučerašnje pobjede u polufinalu nad Čehom Veselyjem.

Uoči ovog turnira zauzimao je 30. mjesto na ATP listi, ali mu je plasman u finale donio pomak za tri pozicije i rekordan ranking. No, za titulu bi bio "nagrađen" skokom od još četiri mjesta, odnosno na 23. poziciju.

Ovo će biti drugi duel Mannarina i Džumhura na ATP touru, a u prvom, odigranom prije četiri godine u Winston-Salemu slavio je Francuz. Njih dvojica odigrali su i jedan meč na Challengeru u Sarajevu 2013. a i tada je slavio Mannarino. 

Finalni melč u Antaliji počinje u 14 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.