14.7.2018. 16:37
0
Novak Đoković u dramatičnom meču pobijedio Rafaela Nadala i plasirao se u finale Wimbledona
Srbijanski teniser, Novak Đoković, plasirao se u finale Wimbledona nakon pobjede nad Rafaelom Nadalom sa 3:2 u setovima.

Piše: Haris Ahbabović

Nakon maratonskog meča Johna Isnera i Kevina Andersona, koji je trajao šest i po sati, Nadal i Đoković su na glavni teren Wimbledona izašli u kasnim večernjim satima, a meč je zbog policijskog sata prekinut oko ponoći, odnosno oko 23:00 sata po britanskom vremenu, kod rezultata 2:1 za Đokovića u setovima.

Danas je nastavljen meč, a onda je Nadal dobio četvrti set, da bi kasnije gledali pravu dramu u petom setu, kojeg je Đoković dobio rezultatom 10:8.

Novak Đoković će u svom novom wimbledonskom finalu igrati protiv Kevina Andersona koji je, primjera radi, u četvrtfinalu pobijedio Rogera Federera.

Danas se igra žensko finale u kojem igraju S. Williams i Kerber.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.