14.7.2018. 19:49
1
Novak Đoković nakon velike pobjede nad Nadalom: Ne znam hoće li me tijelo sutra slušati, to je u Božijim rukama
Srbijanski teniser, Novak Đoković, plasirao se u finale Wimbledona nakon pobjede nad Rafaelom Nadalom sa 3:2 u setovima.

Piše: Haris Ahbabović

Nakon maratonskog meča Johna Isnera i Kevina Andersona, koji je trajao šest i po sati, Nadal i Đoković su na glavni teren Wimbledona izašli u kasnim večernjim satima, a meč je zbog policijskog sata prekinut oko ponoći, odnosno oko 23:00 sata po britanskom vremenu, kod rezultata 2:1 za Đokovića u setovima.

Danas je nastavljen meč, a onda je Nadal dobio četvrti set, da bi kasnije gledali pravu dramu u petom setu, kojeg je Đoković dobio rezultatom 10:8.

"Bio sam jako emotivan nakon meča. Ovo je ogromna pobjeda za mene zbog svega kroz šta sam prošao u posljednje vrijeme. Pobijediti najboljeg igrača na svijetu, na najpoznatijem centralnom terenu na Planeti, je nešto posebno, tako da sam jako ponosan", rekao je Novak Đoković nakon meča.

"Imao sam nekoliko situacija u prošlosti gdje sam dobijao ovakve mečeve, pa sam osvajao i Grand Slam turnire. Znam da imam to u sebi, potrudit ću se da ispoštujem tu neku rutinu oporavka pred finale sa Andersonom. Ne znam hoće li me tijelo sutra slušati, to je u Božijim rukama", istakao je Nole.

Novak Đoković će u svom novom wimbledonskom finalu igrati protiv Kevina Andersona koji je, primjera radi, u četvrtfinalu pobijedio Rogera Federera.

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.