15.7.2018. 10:52
0
Kerber osvojila Wimbledon
Njemačka tenisačica Angelique Kerber došla je do svog trećeg Grand Slam naslov u karijeri, nakon što je danas u finalu Wimbledona s dva puta po 6:3 pobijedila Amerikanku Serenu Williams.

Kerber je tako postala prva Njemica pobjednica Wimbledona nakon 1996. kada je pobjednički pehar u All England Clubu podigla legendarna Steffi Graf.

Prva dva Grand Slam turnira Kerber je osvojila 2016. godine kada je bila najbolja na Australian Openu i US Openu, a te ju je godine u finalu Wimbledona porazila upravo Serena Williams.

Za 36-godišnju Serenu Williams ovogodišnji Wimbledon ostat će u lijepom sjećanju s obzirom da joj je to prvo Grand Slam finale nakon što je prošle godine rodila kćer.

Serena je ostala na sedam osvojenih Wimbledona i ukupno 23 osvojena Grand Slam turnira.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.