16.10.2018. 13:45
0
Ukrajinskim blizancima doživotna suspenzija zbog namještanja teniskih mečeva
Međunarodna teniska federacije (ITF) doživotnom suspenzijom kaznila je ukrajinske blizance Gleba i Vadima Aleksenka zbog namještanja ishoda mečeva.

Pored doživotne suspenzija obojica braća kažnjena su novčanom kaznom od po 250.000 dolara.

Istragom je utvrđeno da su se braća Aleksenko na ITF Futures turnirima u Rumunjskoj, Rusiji, Njemačkoj i Turskoj 2015. i 2016. u više navrata kladili i namještali ishode mečeva.

Na ATP ljestvici Vadim Aleksenko najbolji renking imao je 2014. godine kada je bio 497., dok je Gleba Aleksenko svoj najbolji plasman ostvario tri godine ranije kada je bio 609. tenisač svijeta.





(FENA / Lejla Trle)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.