11.2.2019. 22:04
0
Borg: Federer je najbolji teniser svih vremena
Legendarni švedski teniser Bjorn Borg rekao je da je Roger Federer najbolji teniser koji se ikada bavio tim sportom.

Borg je hvalio Federera na konferenciji pred ovogodišnji Lejver kup, egzibiciono takmičenje kojeg je Federer osnivač.

Borg je istakao sjajnu atmosferu tokom prošlogodišnjeg Lejver kupa.

"Tamo ste među najboljim teniserima na svijetu. Zbog toga je i organizovano ovo takmičenje u Pragu, zbog igranja i druženja svake večeri, timski. Svi su se sprijateljili i dobro zabavljali, a to je veoma, veoma bitno", rekao je Borg.

Šveđanin je poslije pohvala na račun takmičenjima dodao pohvale na račun Federera, koji će voditi Tim Evrope ove godine.

"Poslije toga, šta da kažete Rogeru Federeru dok igra meč? On je najbolji teniser koji se ikada bavio ovim sportom, u cijeloj njegovoj istoriji, tako da bi trebalo da zna šta da uradi u određenim situacijama. Po tom pitanju smo veoma jaki, mi u Timu Evrope", istakao je osvajač 11 Grand slam titula.

Borg je kapiten evropskih tenisera na Lejver kupu koji će se odigrati od 20-22. septembra 2019. godine.

"U kontaktu sam sa nekim igračima. Dosta njih želi da igra, ali videćemo poslije Rolan Garosa. Nadam se da će mi Roger i Rafa biti u prva tri picka, jer kao kapiten imam toliko prava na odbair. Želim da imam najbolji mogući tim na raspolaganju u septembru", dodao je Borg, prenosi b92.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.