30.7.2019. 15:49
3
WTA turnir: Ljubavnice igrale jedna protiv druge pa se strastveno poljubile
U meču prvog kola WTA turnira u njemačkom Karlsrueu na suprotnim stranama terena našle su se Belgijanke Alison Van Ujtvank (25) i Gretja Minen (21), koje su u privatnom životu u ljubavnoj vezi.

One su među rijetkim teniserkama koje u javnosti otvoreno razgovaraju o svojoj seksualnosti.

U ponedjeljak su prvi put odigrale međusobni susret. Meč je bio jako neizvjestan, a slavila je Van Ujtvank nakon jednog sata i 48 minuta igre sa 2-1 (6-4, 1-6, 6-1). Nakon meča čestitale su jedna drugoj poljupcem, prenose Nezavisne. 

Van Ujtvank ima jednu WTA titulu u karijeri i trenutno je 65. na WTA listi. Njena djevojka Minen je na 123. poziciji. Belgijske teniserke su igrale zajedno u paru na Vimbldonu a tom prilikom Alison van Ujtvank je izjavila:

"Željela bih da još neke gej teniserke javno istupe i potvrde svoju orijentaciju. To je velika stvar za ovaj sport. Ja sam to napravila, ali ne mogu sama".




(Lejla Trle) 

3
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.