16.12.2019. 21:12
0
“Đoković kaže jedno, pa uradi drugo – Federer ga ne razumije"
Claudio Mezzadri, nekadašnji 26. teniser svijeta i selektor Davis Cup tima Švicarske, kaže da Roger Federer nekada ne razumije ponašanje Novaka Đokovića.

Tokom godina bilo je riječi, i javnih i tajnih, o tome da oni nisu u najboljim odnosima, a Mezzadri, koji sada radi za Sky Sport, razgovarao je o tome sa svojim zemljakom.

“Federer mi je rekao da ima drugačiji odnos sa Đokovićem jer nikada nije uspio da ga razumije. Kada je pokušavao da razgovara sa njime, osim onih klasičnih pet minuta, nikada zapravo nije razumio Đokovićevo ponašanje. Đoković kaže jednu stvar, a onda ponekad uradi suprotno“, kaže Mezzadri i dodaje:

"Čak i na Laver Cupu u Chicagu – Đoković je rekao da je vrlo umoran i tražio je da igra što kasnije, da bi poslije želio da izađe na teren što prije. Čak i u dublu, bilo je odlučeno da će igrati zajedno, Đoković je insistirao da igraju ranije. Ne kažem da su u lošim odnosima, ali Federer često ne uspijeva da ga razumije na dubljem nivou“.

Federer i Đoković do sada su igrali 49 puta, a Novak vodi sa 26-23, piše Sport Klub.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.