17.3.2020. 22:29
0
Koronavirus i sport: Roland Garros pomjeren za septembar
Teniska takmičenja u muškoj (ATP) i ženskoj kategoriji (WTA) su otkazana do daljnjeg, a Roland Garros je pomjeren i igrat će se od 20. septembra do 4. oktobra, saopćila je Teniska federacija Francuske.

Drugi Grand Slam turnir sezone trebao se igrati od 24. maja do sedmog juna, a kvalifikacije za turnir trebale su početi 18. maja.

U saopćenju organizatora navodi se činjenica da se danas ne može može predvidjeti kakva će zdravstvena situacija biti 18. maja te da  mjere zaštite onemogućavaju pripremu turnira. 

"Želimo sačuvati zdravlje svojih zaposlenika i dobavljača tokom pripreme turnira. Zbog toga je odlučeno da se turnir igra od 20. septembra do 4. oktobra", navodi se u saopćenju.


(Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.