12.9.2020. 12:34
0
Zverev i Thiem u finalu US Opena
Njemački tenisač Alexander Zverev i Austrijanac Dominic Thiem finalisti su ovogodišnjeg US Opena u muškoj konkurenciji.

U sinoćnjim polufinalnim ogledima peti nositelj Zverev nakon nešto manje od tri pol sata igre svladao je Španjolca Pabla Carrena Bustu u pet setova 3-6, 2-6, 6-3, 6-4 i 6-3, dok je u susretu drugog i trećeg nositelja Thiem nadigrao trećepostavljenog tenisača Rusa Daniila Medvedeva 6-2, 7-6(7), 7-6(5).

Za oba tenisača bit će to prilika za osvajanje prvog Grand Slama u karijeri.

Za 23-godišnjeg Zverev bit će to prvo finale jednog Grand Slam turnira, a ako u New Yorku ode do samog kraja postat će prvi Nijemac osvajač Grad Slama, nakon 1996. kada je Boris Becker osvojio Australian Open.

Za četiri godine starijeg Thiema nedjeljno finale bit će četvrto Grand Slam finale. U prethodna tri navrata Austrijanac je zaustavljen na posljednjoj prepreci. Početkom ove godine u finalu Australian Opena pobijedio ga je Novak Đoković, a zadnje dvije godine u finalu Roland Garrosa bolji od Thiema bio je Rafael Nadal.


(FENA) 

TenisSport
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.