10.10.2020. 16:50
0
Mlada Poljakinja Swiatek pobjednica Grand Slam turnira u Parizu
Mlada teniserka iz Poljske Iga Swiatek pobjednica je ovogodišnjeg Roland Garrosa u konkurenciji teniserki.

Swiatek  je u finalu za sat i 24 minute igre svladala Amerikanku Sofiju Kenin sa 6-4, 6-1. 


Iako je igrala protiv dvije i pol godine starije Krenin, koja je početkom ove godine osvojila Australian Open, Swiatek je bila ta koja je bolje krenula u susret. 

Vrlo je brzo povela sa 3-0, a nakon što je Kenin uspjela poravnati na 3-3, mlada se Poljakinja ponovno odvojila na 5-3 i stigla do servisa za set. U tom je gemu propustila set-loptu, Kenin je smanjila na 5-4, no odmah u sljedećoj igri Swiatek je nizom odličnih poena još jednom oduzela servis suparnici i dobila prvi set sa 6-4.

Kod rezultata 2-1 za Swiatek u drugom setu Kenin je zatražila medicinsku pomoć zbog bolova u lijevoj nozi, a po povratku na teren 21-godišnja Amerikanka je u četiri gema osvojila tek tri poena te je Swiatek stigla do najvećeg uspjeha u karijeri.

Za Swiatek je ovo prvi osvojeni turnir u karijeri, dosada je igrala u samo jednom WTA finalu u Luganu 2019. godine.

 
SportTenis
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.