12.8.2021. 12:34
0
Više od 150 tenisera na turniru "OPEN RCT Barcelona 1899-Sarajevo 2021"
Više od 150 tenisera iz 24 zemlje prijavljeno je za nastup na turniru "OPEN RCT Barcelona 1899-Sarajevo 2021" koji će od 16. do 22. augusta biti održan u Sarajevu.

Na pres-konferenciji koja je upriličena tim povodom danas u Sarajevu istaknuto je da se radi o turniru za takmičare do 16 godina koji se nalazi u prvoj jakosnoj grupi u kalendaru "Tennis Europe". Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić izjavio je da je riječ o 25. izdanju turnira koji je vrlo važan za Sarajevo i čije je održavanje resorno ministarstvo finansijski podržalo.

Direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić naveo je da je taj turnir jedini u regiji u prvoj jakosnoj grupi u kalendaru "Tennis Europe" u kategoriji do 16 godina, te je veoma važan za razvoj bh. tenisa. Predsjednik TK "Tenis Pro Sarajevo 1996" Haris Kafedžić poručio je da je bilo izazovno organizovati turnir u vrijeme pandemije i pozvao građane da, poštujući epidemiološke mjere, prisustvuju turniru. Turnir će biti održan na teniskim terenima "CRS Koševo".


(FENA) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.