6.9.2021. 11:14
1
Odsustvo Federera, Nadalu dodatna motivacija na US Openu, kaže Tiafoe
FOTO: Reuters
US Open je na putu za rekordan broj mečeva od pet setova u žrijebu muškaraca, a Amerikanka Frances Tiafoe kaže da Roger Federer i Rafa Nadal imaju mnogo posla s tim-iako ove godine čak ni ne igraju na Flushing Meadowsu .

Prvi igrač svijeta Novak Đoković jedini je predstavnik 'velike trojke' muškog tenisa, a Federer i Nadal isključeni su zbog povrede. Sa 11 mečeva do kraja u žrebu za muškarce, na ovogodišnjem turniru već je 33 meča stiglo do petog seta, što je najviše na tvrdoj stazi od 2004. godine, kada je 34 meča prešlo u pet, prenosi Reuters.

Tiafoe, koji je u nedjelju izgubio od Felixa Auger-Aliassimea, rekao je da su igrači odsutnost Federera i Nadala vidjeli kao priliku za produbljivanje turnira.


"Definitivno mislim da se momci dodatno trude, jer nema Rogera, Rafa", rekao je novinarima 23-godišnji Amerikanac.  "Vidim momke kako se pjene u ustima, prilično smiješno za gledati, u svlačionici sam u pucanju.

"Imaš (Andreasa) Seppija, oko 37, koji igra 15-13 u petom (set-breakeru). O čemu se radi? Ludo.  "Na svom 19. Otvorenom prvenstvu SAD -a stavlja svoje srce na kocku. Vjerovatno to neće učiniti ako igra protiv Rafe u drugom kolu, vjerojatno, poput:" Završio sam ".  "To je nestvarno."


Ovogodišnji turnir već je vezan za izdanja iz 1980. i 1983. sa sedam tie-breaka iz petog seta, najviše otkako je US Open počeo koristiti tie-breake 1970. godine. Čak 10 igrača vratilo se na pobjedu nakon što su izgubili prva dva seta, a za turnire 1974. i 2012. također su bili izjednačeni, piše Reuters.

"Dolazeći na ovaj US Open znali smo da će biti intenzivno. Znali smo da će biti puno u igri", rekao je Auger-Aliassime.


"S jedne strane, Novak pokušava postići povijest i imamo momke koji sada imaju više finala Grand Slam -a ... svi ti momci koji su stvarno gladni, i ja, biti na velikoj sceni i pobijediti na ovakvim turnirima . "


(Amer Mujezinović)

 
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.