13.9.2021. 17:30
0
Daniil Medvedev, nevjerojatni negativac na US Openu 2021. godine
FOTO: Garrett Ellwood/USTA
Daniil Medvedev je znao da će, ako pobijedi Novaka Đokovića u nedjelju, biti proglašen negativcem u očima mnogih.

Svakako bi to bio slučaj sa Đokovićem i njegovim brojnim obožavateljima, koji su se radovali svom junaku koji će osvojiti 21. major i osvojiti Grand Slam. Medvedev je priznao mogućnost da posluži kao folija koja odvaja Đokovića od istorije.

"Ako uspijem ovo, vjerovatno ću biti negdje u historijskim knjigama, kao da mu to ne dopuštam. Ali mene to baš ne zanima." rekao je Rus za strane medije. 


Kada je Đoković izjednačio Rogera Federera i Rafaela Nadala sa 20 velikih takmičenja osvojivši treću godinu u Wimbledonu, fanovi razmaženi ovom erom u muškom tenisu mogli su zamisliti obračun koji je završio između Srbina i bilo kojeg od ta dva velikana. Direktan pristup historiji. No, s ozljedama i Federera i Nadala, koji obojica izgledaju da se približavaju ciljevima svoje slavne karijere mnogo brže od Đokovića, to nije bilo moguće.


"Ne osjećam promjenu energije. Nije me briga da li su Roger ili Rafa ovdje. Želim osvojiti turnir. Biće teže da su ovdje, i naravno da bi bilo teže da imaju 30 godina. Ali samo želim dati sve od sebe, pa me ne zanima jesu li oni ovdje ili nisu." rekao je Medvedev.


"On je majstor šaha na terenu", rekao je ove godine bivši prvi teniser svijeta i teniski komentator Jim Courier.

"On vas vara", dodao je igrač Stefanos Tsitsipas. "On igra igru zaista pametno."

 

Dao je sve od sebe. Osvojio je turnir pobedivši Đokovića u setovima. I tom pobedom u finalu, Daniil Medvedev je preuzeo svoje mesto u istoriji. Medvedev nikada nije bio samo neki od njih. On je drugi na svijetu-prvi igrač izvan takozvane Velike četvorke koji se toliko popeo od 2005.

Igrajući u svom trećem velikom finalu, Medvedev je platio svoje obaveze i bio je spreman i odlučan da se popne na sljedeći, posljednji korak . Da bi to učinio, osvojio je igrača koji traži nešto što nije postignuto u muškom tenisu 52 godine.


(Amer Mujezinović) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.