7.1.2022. 16:15
0
Teniseri Španije prvi finalisti ATP kupa
Teniseri Španije prvi su finalisti trećeg izdanja ATP kupa u Sydneyju.

Reprezentacija Španije je u polufinalu pobijedila Poljsku sa 2:0, a u nedjeljnom finalu za titulu će se boriti protiv pobjednika duela Rusije i Kanade.  U prvom meču singla Pablo Carreno-Busta, 20. igrač na ATP ljestvici, ubjedljivo je pobijedio 860. igrača svijeta Jana Zielinskog sa 6:2, 6:1.


Odlučujuću pobjedu za Španiju izborio je Bautista Agut, koji je bio bolji od Huberta Hurkacza, devetog igrača svijeta sa 7:6 (6), 2:6, 7:6 (5).  Španci će se drugi put boriti za titulu. U finalu su igrali 2020. godine, kada su poraženi od Srbije.


(FENA/  Amer M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.