8.1.2022. 9:07
0
Češka teniserka iz karantina: Ovo mi se desilo zbog Novaka
Renata Voráčová, češka teniserka koja je, poput Novaka Đokovića, zatvorena u karantinu u hotelu u Melburnu, istakla je da je prvi reket svijeta među razlozima za njeno ukidanje vize.
Renata Voráčová, češka teniserka koja je, poput Novaka Đokovića, zatvorena u karantinu u hotelu u Melburnu, istakla je da je prvi reket svijeta među razlozima za njeno ukidanje vize.


Ona je u izjavi datoj češkim medijima rekla da je “Novak jednim dijelom kriv zbog svega što se dogodilo“:


“Ovo se desilo i zbog Novaka. Mislim da nisam ni jedina, jer je izuzeća iz zdravstvenih razloga dato više. Voljela bih da ga puste da igra, sa druge strane. Mi smo sportisti, tu smo zbog tenisa, ne bavimo se ovdašnjim problemima. Pročitali smo pravila, ispunili uslove, dobili izuzeće nakon dugog postupka. Ne vidim iz kog razloga je potrebno sjedenje u hotelu,“ prenosi N1, 


Potom je telefonsku izjavu za Lidove novini nastavila:


“Nadam se da će Novak u ponedeljak uspjeti na sudu. U mom slučaju, sve to bi se oteglo na još par dana, a ne želim da gubim vrijeme zbog političkog rata. Ne razumijem zašto su mi tek nakon sedmicu dana rekli da ovo što je važilo tek tako više ne važi. Nisu bili ni grubi ni vulgarni, ali nije prijatno. Osjećam se kao u zatvoru, mada je najgore bilo kada su mi rekli da mi je ukinuta viza.”


Iz Češke je ka Australiji upućena protestna nota u kojoj je iznijet zahtjev za pojašnjenjem odluke da češka teniserka bude deportovana, iako je prethodno dozvoljen ulaz u zemlju jer je ispunila sve uslove koji su postavljeni nevakcinisanim teniserima koji su željeli da učestvuju na Australian openu.


(Kenan Bešlija) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.