12.1.2022. 19:40
0
Komentatorka Eurosporta iskreno: Teniseri nisu sretni što je Novak ovdje, bit će ludilo ako mu dozvole da igra
Barbara Schett koja već godinama radi kao komentator na televiziji "Eurosport" za Kurir je sa lica mjesta govorila o situaciji u kojoj se već nekoliko dana nalazi Novak Đoković.

Konačnu odluku potencijalnoj deportaciji iz Australije bi uskoro trebalo da donese Ministar za imigracije Alex Hawk. Mnogo toga je u ovom trenutku jasno javnosti u Australiji, ali i širom svijeta.

Barbara je otkrila da je i sama imala problem da putuje u Australiju iako tamo živi. U zemlju se vratila pred katolički Božič, a zbog pravila i mjera pojedinih oblasti prvo je otputovala u Adelaide, potom je došla kući - u Sydney, a tek za vikend ide u Melbourne zbog Australian Opena.

- COVID je veoma prisutan ovdje, zbog posla moram da radim antigenske testove na dnevnom nivou, brojevi su veoma visoki. Ljudi ovdje nisu sretni, imali su dvije teške godine, i zato mogu da razumijem zašto se mnogi pitaju: Kako Novak može da igra nevakcinisan? Ako Novak dobije dozvolu da igra, atmosfera na mečevima će biti luda i burna. Imat će on veliku podršku Srba, ali puno, prije svega stanovnika države Viktorija, neće biti sretno - rekla je Barbara Schett za Kurir.

Ona je potom poručila i da je primjetila da ima više tenisera koji nisu zadovoljni zbog toga što je Đoković prisutan u Melbourneu. O tome je govorio i portugalski teniser Joao Souza, a Barbara je uvjerena da će to samo da pomogne srbijanskom teniseru da ojača i da će energiju da preusmjeri na teren.

- Koliko sam mogla da primjetim ni teniseri ovdje nisu sretni zbog Novaka, ali nije ni njemu lako. Mislim da će izvući ogromnu količinu energije iz ovoga i poslije svega će vjerovatno da bude jači nego prije. Ne mislimo da je nekoliko propuštenih treninga dok je bio zatvoren utjecalo na njega. Igra tenis cijele godine, ima sada nekoliko dana na terenu prije turnira. Mentalno je jak, voli da igra ovdje, juri 10. titulu. Sigurno je favorit broj jedan, zaista mislim da će da osvoji turnir - zaključila je komentatorka Eurosporta. 

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.