16.1.2022. 8:06
2
Sud odlučio: Novaka Đokovića deportuju u Srbiju, neće braniti titulu na Australian Openu
Saga oko "slučaja Novak Đoković", koja traje već danima, je završena. Đokovića deportuju u Srbiju i izgubio je spor protiv Australije tako da neće nastupiti na Australian Openu.

Ovu odluku, na koju i konačnu, donijelo je sudijsko vijeće Federalnog suda u Australiji u sastavu James Allsop, Justice Anthony Besanko i David O’Callaghan.

Suđenje Đokoviću trajalo je tokom cijele noći, a Federalni sud napravio je pauzu od nekoliko sati prije nego što je u 7:45 po našem vremenu počelo izricanje presude.

Sud je jutros donio odluku protiv Novaka Đokovića, a odluka tročlanog sastava bila je jednoglasno, saopćeno je tokom izricanja presude. Također, obrazloženje odluke nije saopćeno, ali je sudija Allsop najavio da će u toku dana biti dostavljeno.

Đoković je do saslušanja bio u pritvoru s obzirom na to da nije imao vizu, odnosno da mu je ona ukinuta, a on je bio smješten u Hotel Park u u Carltonu.

Sada ga očekuje deportacija iz Australije, a nema sumnje da će se o ovoj odluci još dugo pričati i da će primjer Đokovića iz Australije još uvijek biti glavna tema svih svjetskih medija koji su danima neumorno pratili ovaj slučaj.

Podsjećamo, iako je sud Viktorije poništio prvobitnu odluku o ukidanju vize Đokoviću, ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke iskoristio je svoje pravo i ponovo ukinuo vizu prvom reketu svijeta koji je tvrdio da se nije mogao vakcinisati i tako ispuniti uslov za nastup na Australian Openu.

Čitav slučaj traje već deset dana, tačnije od 5. januara kada je Đoković došao u Australiju. Prvobitno je dobio vizu, odnosno medicinsko izuzeće da kao nevakcinisan može ući u Australiju, no na aerodromu je došlo do problema i ubrzo nakon toga prebačen je u pritvor.

Đoković je nakon trodnevne drame dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti i vizu za ulazak u ovu državu, no ona je ubrzo poništena. Nakon posljednje odluke, jasno je da Đokovića nećemo gledati na prvom Grand Slamu.

(Ajdin Balićevac)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.