22.3.2022. 16:35
0
Damir Džumhur poražen od 327. tenisera svijeta
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je na startu Challenger turnira u francuskom Lilleu.

Džumhur je doživio neočekivan poraz u 1/16 finala ovog turnira od 327. tenisera svijeta Jonasa Forejteka koji je slavio sa 2:0 u setovima.

Forejteku je za pobjedu bilo potrebno sat i 58 minuta igre

Prvi set je bio poprilično uzbudljiv, oba tenisera izgubila su po jedan servis, a meč je otišao u taj brejk gdje se bolje snašao češki teniser i slavio sa 7:2.

U drugom setu Forejteku je za pobjedu bio potreban samo jedan brejk, a on se desio u 11 gemu, pa je Čeh tako napravio veliku senzaciju.

Džumhur je tako ekspresno završio nastup u Francuskoj, a Bosna i Hercegovina će imati još jednog predstavnika i to Mirzu Bašića koji od 17:15 igra protiv Francuza Halysa.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.