15.4.2022. 22:16
0
Zverev pobijedio Sinera za polufinale Monte Karla
Njemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se večeras u polufinale turnira u Monte Karlu, nakon što je savladao Italijana Janika Sinera sa 2:1 po setovima 5:7, 6:3, 7:6.

Zverev, treći teniser svijeta, pobijedio je Sinera, 12. na ATP listi, nakon tri sata i pet minuta igre.  U prvom setu Siner je uspio dva puta da oduzme servis protivniku, u sedmom i 11. gemu. U drugom setu, Zverev je stigao do izjednačenja zahvaljujući brejku u osmom gemu.

U odlučujućem setu viđena su po dva brejka na obje strane, pa je pobijednik odlučen u taj-brejku, u kom je za nijansu Nijemac bio koncentrisaniji i pobedio sa 7:5 i izborio plasman u polufinale.

Zverev će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Argentinca Dijega Švarcmana i Grka Stefanosa Cicipasa.


(FENA/ Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.