29.4.2022. 12:23
1
Novak Đoković razmišlja o bojkotu Wimbledona zbog ruskih i bjeloruskih tenisera
Švicarski mediji objavili su vijest kako srbijanski teniser, Novak Đoković, razmišlja o bojkotu Wimbledona zbog odluke o suspenziji ruskih i bjeloruskih tenisera, koji neće moći igrati na ovom turniru.

Wimbledon počinje 27. juna, a tamošnji mediji navode da je jedan od prvih trenera Đokovića, Nikola Pilić, savjetovao srbijanskog tenisera da se ne pojavi na ovom turniru.

"Drugi teniseri moraju da zauzmu jasnu poziciju i da kažu: 'Ako oni ne igraju, ne igramo ni mi.' Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi Wimbledon reagovao na to", poručio je Pilić za švicarske medije.

Podsjetimo, Đoković je već propustio jedan Grand Slam turnir, Australian Open i to zbog toga što se nije vakcinisao, a da li će igrati na Wimbledonu, to ćemo znati uskoro. 

(A. Balićevac)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.