17.7.2022. 22:32
0
Lleyton Hewitt u Kući slavnih
Nekadašnji teniski broj jedan i dvostruki Grand Slam šampion Lleyton Hewitt uveden je u tenisku Kuću slavnih u Newportu.

Jedan od najboljih teniser prije dolaska „velike trojke“ dočekao je veliku čast da u 42. godini bude primljen u tenisku Kuću slavnih. On je 34. australijski teniser koji je dobio tu čast.

“Sretan sam što sam imao prilike da igram sa različitim generacijama, što sam imao prilike da budem na terenu sa herojima na koje sam se ugledao poput Petea Samprasa ili Andrea Agassija, a onda i da se takmičim sa najvećim igračima koje je ovaj sport ikada vidio Rodgerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem” rekao je Hewitt.

Poznat kao odličan i veoma tvrd sa osnovne linije, ali sa istančanim osjećajem na mreži. Postao je novembra 2001. najmlađi ikada broj jedan sa 20 godina i osam mjeseci, a na prvom mjestu u dva mandata ostao je ukupno 80 sedmica. Osvojio je dvije Grand Slam titule u singlu US Open 2001. i Wimbledon 2002. A na „svom“ Australian Openu došao je do finala 2005. U dublu je osvojio US Open 2000. Dva puta je osvajao završni masters 2001. i 2002. a među velikim titulama ima i dva Davis Cupa.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.