4.11.2022. 21:59
0
Sjajni Đoković u polufinalu Mastersa u Parizu
Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu pošto je u meču četvrtog kola lako pobijedio Lorenza Musettija.

Sedmi igrač svijeta je savladao 15 godina mlađeg Italijana 2:0, po setovima 6:0, 6:3 za svega sat i 13 minuta iako ga prvi servis uopšte nije služio.

Đoković je upisao treći trijumf protiv Musettija u isto toliko međusobnih duela, a u subotu će se u meču za plasman u finale sastati sa Stefanosom Tsitsipasom ili Tomijem Polom. Drugi par su Holger Rune – Felix Auger-Aliassime.

Tridesetpetogodišnji Srbin brani titulu u Parizu, gdje je i rekorder sa šest osvojenih trofeja, a do polufinala je stigao bez izgubljenog seta. Prethodno je maksimalnim rezultatom savladao Maximea Cressyja i Karena Khachanova.

Đoković je u seriji od 18 pobjeda, a posljednji poraz upisao je od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa.

Sedmi teniser svijeta je spektakularno odigrao prvi set i za svega 24 minuta dobio je taj dio meča sa 6:0, dok je u drugom imao nešto više posla.

Musetti je prvi napravio brejk za 2:1, ali je Đoković već u sljedećem gemu uzvratio istom mjerom i vratio momentum na svoju stranu. Novak je u šestom gemu još jednom napravio brejk, potom četvrtim uzastopno osvojenim gemom došao do ogromnih 5:2 i ubrzo završio meč.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.