4.3.2023. 11:35
0
Đoković ne može u SAD, reagovali američki senatori pismom
FOTO: Srdjan Stevanovic/Getty Images
Novak Đoković gotovo izvjesno neće igrati na turniru u Indian Wellsu (6. - 19. mart), ali bi mogao da zaigra na mastersu u Miamiju od 19. marta do 2. aprila.

Ove godine Đoković neće moći da osvoji „Sunčani dubl“, kako se često nazivaju dva mastersa u SAD, ali postoji nada da bi mogao da se igra u Miamiju.

Rick Scott i Marko Rubio, američki senatori na Floridi, napisali su pismo Bidenu, predsjedniku SAD, da dozvoli Đokoviću da igra turnir u Miamiju.

Scott je to objavio na Twitteru.

“Rečeno nam je da je Ministarstvo unutrašnje sigurnosti SAD odbilo izuzeće za Đokovića, čime su učinili da ne može da igra u SAD sljedeće nedelje u Kaliforniji i na Miami openu. Joe Biden to mora odmah da ispravi, da mu dozvoli da uđe i da mu dozvoli da se takmiči u SAD“, napisao je Scott, navodi N1. 


(A.R.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.