4.3.2023. 13:05
0
Nadal otkrio detalje oporavka, pa zabrinuo navijače
FOTO: James Richardson
Rafael Nadal je van terena još od Australian Opena i rane eliminacije od strane Mackenzie McDonalda i od tada traje njegov oporavak.


Španac aktivno radi na povratku na teren, ali je posljednjom izjavom zabrinuo navijače i istakao da nije siguran kada će se vratiti na teren.

“Napredujem sporo. Idem nedjelju po nedjelju. Slijede mi testiranja da vidim kakvo je stanje povrede. Nisam mnogo pričao poslije Australije, ali tamo sam doživio baš veliki peh. Ta naprslina mišića je bila baš velika. Pokidao sam i dio tetive. Nalazi se na vrlo nezgodnom mjestu. Da, oporavak ide znatno sporije nego što bih volio“, priznao je Nadal.

Nadal je istakao da mora da sačeka dozvolu ljekara i da nema drugog izbora.

“Nemam izbora, moram da budem strpljiv. Kalendar prolazi, nemam više 20 godina, poslije onakve godine i svega što sam prošao, tijelo se zamori, ali radim šta mogu. Svaki dan sam na akademiji, trenira, idem u teretanu, na terenu sam 15 do 20 minuta kako bi zadržao snagu u rukama, ali sada čekam da stvari krenu na bolje“.

Naravno, glavni cilj na proleće bit će mu Roland Garros.

“Ne znam da li ću igrati u Monte Carlu, Barceloni, da li će to biti Madrid, ali želim da igram. Za mene je najvažnije da budem zdrav, kada igram na šljaci da imam osjećaj da mogu da se takmičim i borim za krajnji cilj, što je za sada Roland Garros“, zaključio je Nadal, navodi N1. 


(A.R.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.