30.5.2023. 21:22
0
Đoković neće biti kažnjen jer je na kameru napisao "Kosovo je srce Srbije"
Srbijanski teniser Novak Đoković poslije uvodnog meča na Roland Garrosu protiv Aleksandra Kovačevića na kameri je ispisao poruku "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju".

Đokovićeva politička poruka podigla je prašinu i zasjenila sve ostale mečeve u Parizu.

Odmah se činilo da će Đoković izbjeći kaznu jer su se organizatori Roland Garrosa oglasili za Reuters i rekli da ne postoji pravilo koje govori igračima šta smiju reći ili šta ne smiju reći. To se na kraju i dogodilo, tako da je Srbijanac prošao bez ikakvih posljedica.

- Rasprava o međunarodnim vijestima i događanjima je pokrenuta na turniru, što je skroz razumljivo. Na svakodnevnoj bazi raspravljamo o tome na Grand Slam odboru, a tu su zastupljena sva četiri Grand Slama. Sva četiri Grand Slama se drže istih pravila.

Supervizori i sudije su tu da primjenjuju ta pravila. Ova poruka je dostavljena svim timovima i igračima kojih se tiču te stvari - kratko su poručili iz Roland Garrosa u novom obraćanju.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.