2.6.2023. 8:28
1
Skupa tehnologija: Otkriveno šta može da bude Novakov uređaj na grudima
Treći teniser svijeta Novak Đoković koristi tehnologiju koja podsjeća na naljepnicu pod imenom "Taopatch".

Svijet je ostao u čudu kada je u srijedu uveče vidIo čudan predmet zalijepljen za grudi Novaka Đokovića u meču sa Martonom Fucsovicsem. Đoković je Mađara uspio da pobjedi sa 7:6 (2), 6:0 i 6:3.

Mali kružni predmet je izazvao brojne polemike i niko nije znao šta je, pa su se o njemu mnogi ljudi pitali jednako koliko i o Đokovićevoj igri.

Iz kompanije „Taopatch“ za koju piše da je situirana u Italiji, objavljuju snimak sa Novakom kako nosi taj predmet na grudima i hvale se time.

Uređaj koji prodaju kombinuje akupunkturu sa lakom terapijom i sadrži slojeve nanokristala koji hvataju tjelesnu toplotu i pretvaraju je u veoma slabu svjetlost koja se emituje na određene tačke u tijelu. To stimuliše centralni nervni sistem i povećava komunikaciju sa ostatkom tijela.

Novak nije potvrdio o čemu je reč tačno na konferenciji za štampu, ali je nagovijestio da jeste reč o „nano tehnologiji“.


„Kao dječak sam volio klinca Ajronmena, moj tim je pronašao najnapredniju nano-tehnologiju i da nije toga ne bih sada bio ovdje“, rekao je Đoković poslije meča na konferenciji.

Ovaj priljepak za grudi na sajtu kompanije opisuje se kao „biohacking device“, odnosno kao prirodni metod unapređenja ljudskih sposobnosti, a na sajtu spomenute kompanije nalazi se nekoliko opcija i koštaju različito, od 349, pa do 3.999 dolara za po dva pakovanja.

Ako to jeste taj uređaj, Novakov bi mogao da bude Platinum, ili Platinum 2, koji su najskuplji u ponudi „Taopatch-a“ i koštaju 2.599, odnosno 3.999 dolara.


(Admir O.)

 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.