25.11.2023. 18:10
0
Sinner nakon velike drame srušio Đokovića, putnika u finale Davis Cupa odlučuje dubl
FOTO: AP
Prvi reket svijeta Novak Đoković poražen je u polufinalnom susretu Davis Cupa između Srbije i Italije, a bolji od njega bio je Jannik Sinner.

On je bio bolji sa 2:1 u setovima, a za pobjedu mu je bilo potrebno 2 sata i 35 minuta igre. Tako je Sinner rezultat u polufinalnoj seriji između Italije i Srbije izjednačio na 1:1.

Rezultat po setovima glasio je 6:2, 2:6, 7:5.

Prethodno je Miomir Kecmanović doveo Srbiju u vodstvo nakon što je savladao Lorenza Mussettija (6:7, 6:2, 6:1), pa će odluka o tome koja će od ove dvije selekcije igrati u finalu biti donijeta nakon duela dublova, u kojem Đoković i Lajović igraju protiv Bolelija i Sonega.

Odlučujući trenutak meča između Sinnera i Đokovića bio je deseti gem trećeg seta, kada je srpski teniser imao tri vezane meč lopte, ali je njegov rival potom osvojio pet uzastopnih poena i izjednačio na 5:5.

U narednom gemu napravio je brejk, a potom osvojio svoj servis gem i stigao do pobjede.

Prvi finalista ovogodišnjeg turnira za trofej najbolje reprezentacije na svijetu je Australija, koja je juče savladala Finsku (2:0), prenosi Sportklub. 

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.