2.1.2024. 18:18
0
Đoković uplašio navijače pred važan meč Srbije: “Situacija je zabrinjavajuća“
FOTO: AP
Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, izjavio je u utorak u Pertu da će igrati za Srbiju u četvrtfinalu United kupa protiv Australije i dodao da vjeruje da se povreda zgloba neće pogoršati, prenose australijski mediji.

Srbija je ranije istog dana izborila plasman u četvrtfinale United kupa, pošto je savladala Češku 2:1.

U prvom meču dana, Olga Danilović je izgubila od Markete Vondroušove 6:1, 3:6, 6:3, a onda je Đoković savladao Jiržija Lehečku 6:1, 6:7, 6:1. Đoković se žalio na bol u desnoj šaci pred početak meča sa Lehečkom, pa mu je zbog toga ukazan tretman, kako pred start duela, tako i tokom susreta. Đoković je na kraju pobijedio Lehečku, ali je zbog povrede propustio duel u miks dublu.

Srbiju su u miks dublu predstavljali Olga Danilović i Hamad Međedović, koji su pobijedili Čehe Mirjam Kolodejovu i Petra Nouza 4:6, 7:6 (7:2), 10:8.

“Nadam se da se situacija neće pogoršati. Osjetio sam bol na zagrevanju prije meča i tražio sam pomoć prije, tokom i poslije meča. Nije mi prvi put da se suočavam sa nečim ovakvim u svojoj sportskoj karijeri. Ovakve stvari se dešavaju na ovako visokom nivou profesionalnog tenisa i profesionalnog sporta. Znao sam da se snađem i da dobro završim meč. Vjerujem da mogu dobro da se oporavim i da budem spreman za naredni duel“, rekao je Đoković.

Đoković je istakao da je zadovoljan kako su igrali Olga Danilović i Hamad Međedović u miks dublu i dodao da srpska reprezentacija gradi sjajan timski duh.

“Bio je prilično neizvjestan meč u dublu. Bilo je napeto i njima na terenu, ali i nama koji smo sjedili i gledali. Svi su bili veoma nervozni, pošto smo znali da nam je bio potreban set protiv igrača, koji nisu imali šta da izgube. Ponosan sam na Olgu i Hamada, pošto nisu očekivali da će zajedno igrati. Igrali su protiv čeških tenisera, koji su specijalisti za dubl. Donijeli su pobjedu Srbiji, a to je ono što je važno“, dodao je Đoković.

Meč između Srbije i Australije je na programu u srijedu od 10 časova po centralnoevropskom vremenu. Đoković izlazi prvi na teren, a rival će mu biti Aleks de Minaur.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.