3.2.2024. 19:13
0
Džumhur donio BiH drugi bod protiv Bugarske u Davis Cupu
FOTO: N1
U drugom meču singla u teniskom susretu Prve svjetske grupe Davis Cup-a između domaće selekcije Bugarske i Bosne i Hercegovine, koji se igra u gradu Burgas, najbolji bh. teniser Damir Džumhur pobijedio je domaćeg tenisera Janakija Mileva (ATP 550) rezultatom 2:0, po setovima 6:3; 6:2.

Džumhur je našoj selekciji donio i drugi bod, a nakon susreta oduševio je izjavom i podrškom koju je pružio mlađem Nermanu Fatiću.

“Dobar prvi dan, vodimo sa 2:0 i to je najbitnije. Prije svega želim da čestitam Nermanu Fatiću na fanstastičnom meču. On je pokazao kako se za reprezentaciju igra svim srcem. Mi to pokazujemo i radimo, drago mi je što je dobio meč. Tako je i meni mnogo pomogao”, rekao je Džumhur, a potom se osvrnuo i na svoju partiju:

“Nisam možda odigrao na najvišem nivou, ali sasvim dovoljno. Nisam poznavao igrača, on može odigrati dobro. Na kraju rutinska pobjeda i vodimo 2:0. Daleko od toga da je posao završen i trebamo pokazati da smo bolja reprezentacija. Nadam se da možemo iskoristiti prvu meč loptu, ali za sada imamo odličan rezultat.”

Sutra, po Davis Cup pravilma takmičenja program će početi igrom parova u kojima će se sastati Mirza Bašić i Tomislav Brkić, koji će za protivnike imati Aleksandera Donskog i Aleksandra Lazarova.

Odmah poslije igre parova, ovisno od rezultata tog meča, nastupit će dva prva reketa oba tima, Damir Džumhur i Dimitar Kuzmanov.

Zadnji, peti meč u susretu Bugarska – BiH, trebao bi biti meč između Nermana Fatića i Janakija  Mileva.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.