22.7.2019. 11:39
1
Samozvani islamski propovjednik sljedbenice tjerao na plastične operacije, bilo mu dozvoljeno da ima seks s djevojčicama od sedam godina
Adnan Oktar (63), vođa sekte i vlasnik turskog TV kanala 9 na kojem je nastupao kao propovjednik nakon više od godinu istrage, optužen je za seksualno zlostavljanje te otmicu maloljetnika, prenosi turski ''Hürriyet? Daily''.

Osim njega, optužnicom je tretirano još 226 optuženih, od kojih je 171 u pritvoru, a 25 se već nagodilo s tužiocem. Oktar i njegovi saradnici tereti se za zlostavljanje i nanošenje patnje najmanje 125 žrtava.

Oni se, također, terete i za pokušaj ubistva, davanje mita, ucjenjivanje, falsificiranje te za sudjelovanje u oružanoj organizaciji i vojnoj špijunaži.

Adnan Oktar samozvani je islamski propovjednik, vlasnik TV kanala A9, koji mu je služio za propagiranje njegovih ideja. Nediplomirani student arhitekture, historije i filozofije, Oktar je pobornik teorija zavjere, borac protiv ateizma, darvinista, masona i cionista.

Vodio je dvije organizacije, jednu usmjerenu očuvanju tradicionalnih moralnih vrijednosti, a drugu “naučnu”, koncentriranu na širenje antidarvinističke teorije.

Njegovu organizaciju turski mediji nazivaju kultom, u sklopu kojeg je zlostavljao žene i maloljetne djevojke. Adnan Oktar najpoznatiji je po svojoj neobičnoj TV emisiji u kojoj je miješao vjeru sa zabavom, prenosi Avaz. 

U emisiji bi govorio o islamskim vrijednostima, a onda plesao s mladim ženama koje je nazivao mačkicama, a one njega lavom. Njegove su “mačkice” sve izraženih oblina, duge kose, često plave, uskog struka i punih usana, dok su im oči naglašeno našminkane u mačkasto iskošen oblik.

Svoje je sljedbenice tjerao na plastične operacije ne bi li što više nalikovale idealu ljepote koji mu se urezao dok je kao dječak odrastao u susjedstvu noćnog kluba u Ankari, ispričala je novinarima Beril Koncagül, koja je u turskim medijima bila poznata kao Oktarova omiljena “mačkica”.

Kako prenosi Avaz, djevojke su mu morale služiti gole, a on ih je tukao, vikao na njih, tjerao ih na seksualne odnose.

- Morale smo ga zvati “ljubavi moja” neovisno o tome što bi radio - prenijela je nekada omiljena Oktarova “mačkica”. 

Ako bi htio čitati novine, dvije gole djevojke držale su novine ispred njega. Ako je htio telefonirati, držale su mu telefon.

Žene i djevojke dobrovoljno bi mu se pridružile da bi sudjelovale u TV šouu, ali onda ih više ne bi puštao.

Uhapšen je prošle godine, a policija je prilikom racije zaplijenila 96 pištolja, 23 puške, 3.000 metaka i 300.000 dolara u gotovini. U sklopu akcije vlasti su blokirale 120 internetskih stranica povezanih s Oktarovim kultom.

U njegovom tumačenju religije bilo mu je dozvoljeno imati seksualne odnose sa svakom osobom starijom od sedam godina.



(Lejla Trle) 

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.