23.10.2019. 16:54
2
Kemiš teška srca otkrio sve o razvodu: Vesna me varala sa Draganom Stojkovićem Bosancem, a bio nam je kućni prijatelj
Miroljub Aranđelović Kemiš otkrio je da se razveo od svoje prve supruge Vesne Zmijanac zato što ga je varala s kolegom Draganom Stojkovićem Bosancem.

Prošlo je više od 30 godina otkako su se rastali poznata pjevačica i harmonikaš, kompozitor i aranžer. Dosad je objavljeno dosta informacija o njihovom kratkom braku. Ipak, stiče se utisak da još nije stavljena tačka na tu priču i da javnost i dalje zanima šta se sve dešavalo na relaciji Vesna - Kemiš - Zorica osamdesetih godina.

Aranđelović je, međutim, još poslije razvoda, tačnije 1987. godine, detaljno objasnio zašto je ostavio Zmijančevu i naveo da je njegova nova supruga trpjela stravične posljedice.

Riječ je o Miroljubovom otvorenom pismu objavljenom u jednom magazinu.

- Dragan Stojković Bosanac, Tahir Turkalić i ja bili smo dugogodišnji nerazdvojni saradnici u poslu i privatnom životu. Zajednički smo radili mnoge projekte, a motiv nam je bio kreiranje novog zvuka u narodnoj muzici. Kao primjer takve nesebične saradnje mogu da navedem da sam Dragana Stojkovića čak pozvao da svira i na ploči moje tadašnje supruge Vesne Zmijanac. U to vrijeme, Dragan Stojković nam je bio kućni prijatelj i on je zaista jedini čovjek u koga ne bih posumnjao da bi mi se ikada miješao u brak, a naknadno sam saznao da je u oktobru pretprošle godine (1985.) već bio sa Vesnom, kao i poslije toga. U novembru sam se sporazumno rastao s Vesnom Zmijanac, saznavši za njene mnogobrojne avanture - naveo je aranžer 

Kemiš je dodao da su muke za njega počele tek poslije razlaza sa Vesnom .

- Ovim sam želio da okončam jedan ružan period u mom životu. Početkom decembra sam se iselio iz zajedničkog stana u Lješkoj ulici, a u januaru, kada sam došao po svoje stvari, u stanu sam zatekao novoimenovanog urednika propagande PGP RTB (Vlada Jovanović, s kojim je Vesna kasnije dobila kćerku Nikoliju) u vrlo domaćoj atmosferi (u gaćama). O njemu, inače, imam vrlo pozitivno mišljenje, kao vrlo sposobnom propagandisti, koji svesrdnim anagažovanjem može mnogo da učini na afirmaciji nekog pjevača (primjer Vesne Zmijanac).
Međutim, afirmacija Vesne je ovog puta išla preko Zoričinih i mojih leđa, jer je propagandni tim Vesne Zmijanac smislio da bi za nju bilo najbolje da afirmaciju traži pjesmama i imidžom u kojima oplakuje 'nesretnu ljubav' sa mnom. Ne mislim da je postojala zla namjera, međutim, Vesnina tendenciozna afirmacija pretvorila se u moru kuće u kojoj ja sada živim. Očigledno da postoje ljudi koji su povjerovali tim propagandnim mahinacijama, pa nam bukvalno ne daju mira, danonoćno nas uznemiravaju telefonom, pišu bljuvotine po kući i ne dozvoljavaju da normalno živimo i radimo - napisao je Kemiš u otvorenom pismu, prenosi Kurir.rs.


(Amila Alijagić)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.