5.11.2020. 10:15
2
Da bi je oženio Boba je morao ispuniti jedan Brenin uslov
Regionalno poznata pjevačica Lepa Brena i nekadašnji srbijanski teniser Boba Živojinović vjenčali su se 7. decembra 1991. godine, a njihova svadba proglašavana je “svadbom decenije”. Zbog ove glamurozne ceremonije prekinut je “Dnevnik”, a mediji su mjesecima izvještvali o svakom detalju. Čak se govorilo da se pozivnica, zbog toga što su mnogi žarko željeli da budu među zvanicama, prodavala za basnoslovnu sumu novca.

Iako je svadba bila savršena, prosidba nije protekla glatko, a Brena je jednom prilikom ispričala da je njenom suprugu Bobi Živojinoviću bila potrebna flaša žestokog pića da bi se usudio da je zaprosi. Naime, nekada najbolji teniser Jugoslavije imao je užasnu tremu kada je trebalo da od Breninog oca zatraži njenu ruku.

– Boban je želio da se vjenčamo. Imala sam samo jedan uslov, da me isprosi po starinskom običaju, ali on ni to nije ispunio jer je imao ogromnu tremu. Našli smo se na muzičkom festivalu u Njemačkoj. Boban je, kako bi ublažio tremu, popio pola flaše kurvoazjea, a s drugom polovinom krenuo da me isprosi od oca. Tatu sam prethodno pripremila da se malo nećka i zavitlava ga. Međutim, čim je Boban zaprosio moju ruku, tata je rekao: “Djeco, nek vam je sa srećom.

– Kada sam ga kasnije pitala zašto nije uradio onako kako sam mu rekla, odgovorio je: “Kćeri, toliko odugovlačite ovu vezu da sam pomislio da se nikada nećeš udati”. – rekla je Brena devedesetih i već tada bila sigurna da se nikada neće razvesti od Bobe, što se i obistinilo i oni su i dalje u braku.

– Porodica je za mene svetinja. Tako je od prvog dana braka. – rekla je Brena za “Telegraf”.

– Nikada se ne bih razvela, osim kad bih se uvjerila da me Boba ne voli i ne poštuje. Tada je počela druga priča mog života. Karijera mi je i dalje bila važna, ali sam svaki slobodan prostor ostavljala za nas dvoje. Oboje smo jake ličnosti, pa je počelo prilagođavanje. Shvatili smo da ne možemo jedno bez drugog. Nažalost, to naše prilagođavanje pratili su i mediji, jer su u pitanju dvije javne ličnosti. Teško je neke stvari sakriti od medija. Nastojali smo da budemo odgovorni i da se volimo. To nije bilo nimalo lako –  bila je iskrena Brena.



(Nermana Crnčalo)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.