2.12.2020. 10:02
0
Ellen Page: Transrodna osoba sam i odsada sam Eliot
Kanadska glumica Ellen Page izjavila je na društvenim mrežama da je transrodna osoba i da se odsad zove Elliot Page.

- Sretan sam što mogu ovo napisati. Što mogu biti ovdje. Što sam stigao do ovog u svom životu - napisao je pa nastavio:  

- Zahvalan sam na svim divnim ljudima koji su me podržavali tokom mog putovanja. Ne mogu opisati kako je odličan osjećaj kada napokon voliš samog sebe dovoljno da postaneš ono što uistinu jesi.

Želi da se kad se govori o njemu koriste zamjenice muškog roda. Zvijezda serije "The Umbrella Academy'" zahvalila je zajednici transrodnih osoba koje su mu dali hrabrosti kako bi ovaj svijet bio mjesto s puno suosjećanja.

Istaknuo je da ga je bilo strah priznati da je trans zbog mržnje, nasilja, ali i raznih šala na njegov račun.

- Svim trans osobama koje se bore s maltretiranjem, time da ne vole sami sebe, zlostavljanjem i prijateljima svakoga dana želim reći da ih vidim i da ih volim i da ću učiniti sve što mogu da bi ovaj svijet učinio boljim - pojasnio je. 

Prije dvije godine Pejdž je sklopio istospolni brak s partnericom, plesačicom Emom Portner (Emma), a početkom 2014. javno je priznao da voli žene.



(Nermana Crnčalo)
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.