26.8.2021. 13:08
2
Brojne zvanice na svadbi kćerke Bakira i Sebije Izetbegović: Ko će vjenčati Jasminu Izetbegović, Erdogan svjedok?
U sarajevskom hotelu Evropa sve je spremno za svadbu kćerke Bakira i Sebije Izetbegović koja bi se trebala održati sutra ili u subotu. Ćamil Humaćkić, biznismen porijeklom iz Stoca koji živi i radi u Njemačkoj izabranik je Jasmine Izetbegović.

Sudeći prema fotografijama koje su objavili  mediji uveliko traju posljednje pripreme. Već pristiže dekor, cvijeće, šatori i rekviziti za svadbu.

Pojavile su se neslužbene informacije da će vjenčanje predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, dok bi se u ulozi šerijatskog svjedoka, navodno, trebao pojaviti turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Sudeći prema informacijama izvora bliskih porodici Izetbegović, prvo će biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Turski predsjednik, kako se očekuje, trebao bi večeras da stigne u Sarajevo. Pored državničkih obaveza, kako je ranije rekao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Erdogan prije svega dolazi zbog svadbe u porodici Izetbegović.

Građansko vjenčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića, te proslava, bit će obavljeni u obližnjem Hotelu Europa u Sarajevu, a počet će od popodnevnih sati i, kako se očekuje, trajati do kasno u noć s petka na subotu.

Osim Erdogana, na svadbi će prusustvovati više stotina zvanica, a među kojima osobe iz svijeta politike, ekonomije, sporta, kulture i uopće javnog života, prenosi Oslobođenje..


(Admir Oručević)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.