27.4.2022. 17:29
2
Rialda nakon lavine komentara zbog farbanja jaja za Vaskrs: Da smo pametan narod, ne bismo sakupljali novac za Esmeraldu
Sarajevska pjevačica Rialda Karahasanović, koja već nekoliko godina živi i radi u Beogradu, prije nekoliko dana pokrenula je lavinu komentara kada se na društvenim mrežama "obračunala" s onima koji su je kritizirali zbog toga što je, uprkos tome što je muslimanka, farbala jaja za Vaskrs.

Za portal „Avaza“ priznala je da je negativni komentari i nisu toliko iznenadili te da je, nasreću, u pitanju nekolicina ljudi koji nisu dovoljno educirani.

- Susrećem se s raznim reakcijama. Nisam farbala jaja za Vaskrs zato što trenutno živim u državi gdje je druga vjeroispovijest. Odgojena sam da sve vjere poštujem. To su me naučili moji roditelji, moje nane i djedovi. To nema veze s tim što se družim s ljudima druge vjeroispovijesti. Ako pozovem prijatelje koji su katolici ili pravoslavci na iftar, na Bajram ili da mi pomognu da spremim bajramski ručak, da li to onda znači da se i oni odriču svoje vjere ili, kako se kaže, da su prodali vjeru za večeru. To mi je van pameti. Pomagala sam drugarici, dečku i njegovoj porodici da njeguju svoju tradiciju - ističe Karahasanović.

Dodala je i da svakog ramazana dobiva poruke o tome da li posti, je li spremila iftar.

- Bavim se muzikom, a ne nekom propagandom. Sve što radim za sebe, svoj duhovni mir i svoju vjeru, radim u svoja četiri zida. Ne moram to nikome dokazivati, ja to radim zbog sebe, ne zbog drugih. U svakoj vjeri je veliki grijeh vrijeđati ljude, omalovažavati ih i donositi zaključke na osnovu nečega što pretpostavljaš, a nemaš dokaze - priznaje pjevačica i dodaje da se svi trebaju prvo informirati o nečemu, pročitati nešto, pa tek onda komentirati.

- Ali tako je to kod nas na brdovitom Balkanu. Da smo toliko svi pametni, ne bismo sakupljali novac za Esmeraldinu operaciju - ističe Karahasanović.

(A. Balićevac)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.