4.6.2022. 19:44
0
Seka Aleksić o izbjeglištvu iz BiH: Bilo je teško. Smijali su mi se jer sam pričala ijekavicom, a kada sam počela pričati na ekavici, još više su mi se smijali
?Popularna pjevačica Seka Aleksić iznijela je potresne detalje iz svog privatnog života i priznala da njeno djetinjstvo nije slično onom koje danas imaju njena djeca.

Mnogi pjevači ističu kako je put do zvijezda posut trnjem, a Seka je živ primjer da je to zaista tako.

"Odrastala sam bez oca, ali majka se trudila da to ne osjetim. Radila je tri posla kako bi odgajala brata i mene. Nije mogla da priušti da nas upiše u vrtić, jer nije imala novca, pa su nas čuvali baka i deda", započinje priču Seka i nastavlja:

"Nije im bilo lako sa mnom jer sam bila nemirno dijete. Nisam bila bezobrazna, samo nestašna. Stalno sam nešto jela, a tako je i danas. Nije da nisam voljela da učim, ali mi je pjevanje bilo interesantnije. Zato sam uvijek bila prosječan đak. Nekad sam godinu završavala dobra, nekad vrlodobra..."

"Društvo iz odjeljenja mi je bilo super. Djeca me nisu zadirkivala zbog toga što su mi roditelji rastavljeni. Učitelj je odigrao ključnu ulogu u tome. Objasnio im je da u razredu ima i nas čiji su roditelji razvedeni, ali da mi nismo krivi zbog toga. I mama se trudila da nam nadomjesti to što ne živimo sa ocem", rekla je Aleksić.

Kada je 1992. godine u Bosni i Hercegovini izbio rat, Seka je sa majkom i bratom morala da pobjegne u Srbiju. Sa sobom su ponijeli samo odjeću koju su imali na sebi, a da ne bi bili na ulici, škola im je dala na korištenje jednu sobu, u kojoj su spavali na strunjačama.

"Bilo je teško! Bila sam mala i nisam znala šta je zapravo rat, ali je mijenjanje sredine bio ogroman šok za mene. Tada desetogodišnja Seka nije ni slutila da će joj vršnjaci iz odjeljenja zadati još jedan udarac u životu", rekla je pjevačica.

"U Bosni sam imala super drugare, sa mojim učiteljem Irfanom se čujem i danas. Nažalost, tako nije bilo u Banji. Bila sam izbjeglica, pa su djeca umijela da budu suviše direktna, da se ne izrazim grublje. Sjećam se da su mi se svi smijali što govorim 'mlijeko', a ne 'mleko'"izjavila je pjevačica i dodala:

"Kada sam počela da pričam na ekavici kako bih se uklopila, još više su mi se smijali. Bilo je pošalica i zadirkivanja na moj račun, ali to su bila samo djeca, njima se sve oprašta. Sve poteškoće u životu su me ojačale i napravile čovjeka od mene", rekla je Seka, prenosi Telegraf.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.